Ny forstander pr. 1/12

Peter Due er ansat som ny forstander på Bork Havn Efterskole pr. 1. december 2019.

Læs her en præsentation af Peter:

Det er med stor glæde, at jeg kan præsentere mig som ny forstander på Bork Havn Efterskole – og hvilken efterskole! Bork Havn Efterskole er en veldreven efterskole med god økonomi, dygtige medarbejdere og stor søgning af elever, så afsættet kan ikke være bedre. Men det forpligter også, og jeg vil arbejde hårdt på, at den positive udvikling fortsætter i årene fremover.

Jeg er født og opvokset ved Middelfart på Vestfyn, og har dybe rødder i foreningslivet, hvor særligt gymnastikken har fyldt i mit liv. Jeg har selv gået på efterskole i 10. klasse, og blev senere uddannet lærer, og har undervist på både efterskole, friskole samt mange år inden for specialskoleverdenen. Jeg har to voksne børn på 19 og 22 år, som begge er på vej ud i livet. Jeg deler mit liv med Kirsten, som også har to børn.

Jeg har været leder siden 2008, og har både været afdelingsleder, pædagogisk leder og specialskoleleder – og nu efterskoleforstander.

Elever med særlige forudsætninger har altid haft min store interesse, og derfor har jeg bevidst valgt en efterskole for ordblinde.

De værdier som efterskolen hviler på, bliver der ikke lavet om på, men udtrykket bliver måske varieret og anderledes. Det kan være i fortællingen, i dialogen og i mødet mellem os som mennesker. Nogle af mine egne værdier som menneske i denne verden er ordentlighed og respekt. Jeg forsøger at være ordentlig som menneske og det er gennemgående i hele mit liv; både som leder, kollega, kæreste, far og alle andre relationer jeg indtræder i. Værdien respekt er for andre mennesker, både over for det enkelte individ og for fællesskabet.

Netop i disse tider, hvor fællesskabet bliver udfordret i forhold til individualiteten, er det vigtigt at tale om det forpligtende fællesskab. Det forpligtende fællesskab er en dannelsesproces, hvor JEG bliver til VI, hvor fællesskabsfølelsen og hensynet til den anden og til fællesskabet er større end en selv. Det er her, hvor mennesket træder ind i en sammenhæng, får betydning og tager ansvar – både for sig selv og for det forpligtende fælleskab. Som Grundtvig sagde, så kan man kun blive et selvbevidst individ, hvis det sker i et fællesskab med andre.

Jeg ser frem til at indtræde i stillingen og blive en del af det forpligtende fællesskab på Bork Havn Efterskole.