Begivenheder

Weekend

Man bliver en del af fællesskabet og knytter venskaber ved at deltage i weekenderne på skolen.

Weekendens program bliver præsenteret på fællesmødet. Der er tilmelding senest tirsdag middag. Alle weekender har en overskrift og eleverne kender programmet nogle måneder frem.

I weekenden er der plads til at hygge og slappe af. Der vil også være aktiviteter, som man skal deltage i. Læreren mødes med eleverne fredag og aftaler weekendens tjanser.

Eksempler på aktiviteter:

windsurfing, sejlads, hest, overnatning i det fri, badeland, wellness, fitness, vandretur ved havet, hobbyværksted, røvere og soldater, lego og leg, video-maraton, LAN-party, mountainbike, klatring, kajak, billedkunst og meget andet.

Norge

Vi tager på lejrtur til Johnsgård Turistcenter i Norge i 8 dage.

BHE har besøgt Johnsgård gennem mange år, og vi føler os meget velkomne. Stedet drives af en families, som gør deres bedste for at give os et godt ophold. Johnsgård ligger i Femund Engerdal og ved Langsjøen, og er omgivet af smukke sneklædte fjelde.

Turen byder på langrend og alpin. Der er plads til både begyndere og øvede skiløbere. Desuden er der aktiviteter som fx: bål i sneen, snehytter, isbadning, skiskydning, kælk og skøjter.

Eleverne bor i hytter. Inden turen planlægger man indkøb og laver madplan. Man har en hyttelærer, som hjælper hytten før og under turen.

Lejrturen er med til at styrke det sociale fællesskab blandt eleverne.

Arrangementer

Skolen arrangerer løbende en række arrangementer for skolens elever, hvor eksperter eller konsulenter kommer og fortæller om fx: trafik, alkohol, mobning på nettet m.m.

Gammel-elev-dag

Hvert år inviteres skolens tidligere elever til gammelelevdag. Dagen er et gensyn med efterskolekammerater og personale. Der fortælles, hvad der er sket siden sidst, vi spiser god mad, synger, ser billeder og hygger.

Forældresamtaler og udtalelser

I løbet af skoleåret indbydes forældre og elev til samtaler om den faglige, sociale og personlige udvikling. Vi vægter samarbejdet højt, og det er derfor vigtigt at deltage i samtalerne.

Der gives skriftlige udtalelser fra boglige fag, valgfag og fra køkken- og rengøringsarbejdet.

Ved skoleårets afslutning får eleven en efterskoleudtalelse.

Forældreaften

Efter elevernes opstart inviteres forældrene til en aften på skolen. Vi spiser aftensmad sammen. Derefter mødes man på kontaktholdet, hvor eleverne fortæller om den første tid på skolen.

Forældrearrangementer

I løbet af året indbydes forældrene til forskellige arrangementer fx: teaterforestilling, udstillinger efter fagdage og galla.

Man er aldrig alene. Før har ordblindheden skubbet os bagerst i lokalet, men her har vi fundet sammen. Det er nærmest som at være i klub 24/7. Lærerne er vildt dygtige til at forstå os.